Verwijdering van ongewenste haargroei met elektrisch ontharen

Een al tientallen jaren gehanteerde manier om aan hinderlijke overbeharing een einde te maken, is elektrisch ontharen. Kenmerk van deze “permanente” ontharingsmethode is dat elk haartje afzonderlijk wordt aangepakt. Bij grote oppervlakken is dit een zeer tijdrovende klus en normaal gesproken is het daarvoor dus niet echt een geschikt middel. Meestal wordt deze methode gebruikt om gezichtsharen te verwijderen. Het principe van elektrisch ontharen is dat de papil in het haarzakje (waarin de haar groeit) door een stroomstootje wordt vernietigd. Het voordeel van elektrisch ontharen is dat ook blonde en grijze haren kunnen worden verwijderd.

Met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerp naaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 à 2 jaar.

De behandeling van het permanent verwijderen van overtollige haargroei in het gelaat kan vergoed worden door de zorgverzekering (aanvullende verzekering) kijk hiervoor in uw polis.

Wilt u meer informatie of een gratis intake om te kijken welke methode voor u geschikt is bel of mail dan met schoonheidssalon Ingrid